Algemene info

Puppy’s eerste zorgen

Door een goede samenwerking met onze dierenarts, Inès Van Crombruggen DAP De Kabei, worden mama en pups professioneel begeleid.

Op de leeftijd van 2,4,6 en 8 weken worden de pups ontwormd. Daarna dient u ze maandelijks te ontwormen tot de leeftijd van 6 maanden. Vanaf 6 maanden moet een hond 2 tot 4 x per jaar ontwormd worden.
Hun eerste vaccinatie tegen Hondenziekte en Parvovirose krijgen ze op zes weken. Denk eraan dat deze inenting dient te worden herhaald op 9 en 12 weken. Gelijktijdig met de 1ste vaccinatie worden DNA swaps afgenomen, wordt hun DOG-ID chip geplaatst en krijgen ze hun paspoort.

De pups bekomen een stamboom erkend door de F.C.I.  Bij hun geboorte wordt het nestje online aangegeven bij de KM Sint-Hubertus. De namen van de pups worden door ons gekozen, gevolgd door “Van De Vaenwinning”. De roepnaam van uw toekomstige hond mag u zelf kiezen. Na afname van de DNA swaps en het plaatsen van hun DOG-ID chip wordt de online aangifte aangevuld met de gegevens van de eigenaars. De eigenaar kan vanaf dan het eigendomscertificaat  via zijn LOGIN op de website www.kmsh.be aantreffen.  

Op zeven weken ondergaan de pups een gedragsanalyse waardoor wij beter kunnen inschatten welke pup het best bij u past.  Samen met u overleggen we welk teckeltje uw gezin zal vervoegen.

Voeding

Onze honden krijgen KVV kant en klaar vers voer.  Wij zijn hiermee gestart sinds de komst van Emma. Sindsdien hebben wij de vele voordelen hiervan mogen ervaren. Wij zullen u uitgebreid informeren over de voordelen en vooroordelen van deze voeding.
Wij hopen dat de nieuwe baasjes met verse voeding verder gaan. Maar u blijft uiteraard vrij in de uiteindelijke keuze van voeding. Daarom zullen wij de pups zowel met KVV als met brokken laten kennismaken zodat u bij de overdracht geen problemen heeft met de voeding van uw nieuwe vriend.

Van belangstelling tot aankoop

Indien u belangstelling heeft in een pup hopen wij u ook te ontmoeten, zo kan u kennismaken met ons, onze honden en vaststellen of dit ras wel degelijk iets voor u is. Omdat het aanschaffen van een hond geen impulsieve aankoop mag zijn hoeft u niet dadelijk te beslissen. Wij geven u graag de nodige tijd en zullen trachten u zo duidelijk mogelijk te informeren.
Indien u besloten heeft tot aankoop betaalt u een voorschot. Het resterende bedrag wordt betaald bij afhaling van uw nieuwe teckel vriend.

De eerste weken na geboorte

De eerste drie weken na de geboorte vragen wij om niet langs te komen en dit om de gezondheid en rust van pups en moeder te vrijwaren. Daarna bent u meer dan welkom, mits telefoontje, om uw toekomstige lieverd te bezoeken. Uiteraard houden wij u intussen op de hoogte van alle avonturen via e-mail en WhatsApp.

De pups vertrekken ten vroegste op de leeftijd van 8 weken naar hun nieuwe baasjes. Tot die tijd is aangekomen proberen wij de pups zo veel mogelijk te socialiseren. Doel van de socialisatie is dat uw puppy bekend raakt met de wereld om hem heen, zodanig dat hij normaal kan functioneren in die wereld. Ze leren allerlei geluiden kennen realtime en via geluidsopnames, maken kennis met verschillende soorten dieren, maken ritjes met de wagen,  …
Maar er wordt vooral veel aandacht gegeven aan warm menselijk contact.
Kortom tijdens de inprentingsfase proberen wij hen zoveel mogelijk te prikkelen zodat ze zich verder ontwikkelen tot evenwichtige leuke teckeltjes.

Wat krijgt u van ons

Bij het afhalen van uw teckeltje overloopt en ondertekent u de reeds eerder besproken verkoopovereenkomst. Dit contract garandeert niet dat de hond gezond is, maar geeft zowel de fokker als de koper meer houvast als er onverhoopt iets mis is met de hond. Samen met het contract ontvangt u een betalingsbewijs.
U krijgt eveneens het Europees paspoort van uw hondje mee. De eigendomsgegevens staan voorlopig nog op onze naam. Wij melden de aankoop van uw pup bij de dienst DOG-ID, uzelf hoeft hiervoor geen stappen te ondernemen. Vanuit DOG-ID wordt u een formulier met uw gegevens toegestuurd, de bijgevoegde zelfklever dient u in het paspoort te kleven.
De stamboom en DNA profiel van uw puppy is waarschijnlijk nog niet beschikbaar maar zal achteraf persoonlijk aan u worden bezorgd.
U krijgt van ons een voedingspakket, een geurdoekje, hun favoriete speelgoedjes en een documentatiemap vol met info over verzorging en voeding.

Na afhalen van uw pup

Wij vinden het belangrijk om contact te houden met de eigenaars van onze pups en daarom blijft u steeds welkom bij ons voor een antwoord op al uw vragen !!!